perjantai 31. tammikuuta 2014

JLPT N2 läpi!

Näitä tuloksia olen jännityksellä odottanut ja jännitys päättyi lopulta iloksi: JLPT N2 läpäisty!

Taso kaksi (N2) on toiseksi vaikein ja tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, että japani ei tuota minulle vaikeuksia arkitilanteissa (just joo) ja _tiettyyn pisteeseen asti_ selviän mistä tahansa tilanteesta, jossa japania tarvitaan (hmm..) Voin nyt väittää virallisesti hallitsevani 1000 kanjia ja sanavarastoni olevan lähellä 6000 sanaa.


Kuunteluosio oli selkeästi vahvuuteni (58/60). Lukuosuuskin meni hyvin ottaen huomioon lyhyen aikarajan (50/60). Tiesin jo etukäteen, että jos jokin koituu kohtalokseni, se on kielitieto-osio (sanaston ja kieliopin hallinta). Kielioppi meni kyllä hyvin (A), mutta kanjien ja sanaston hallinnasta sain B:n, urgh.

Reilu kolme vuotta sitten ajatus tämän tason läpäisemisestä tuntui huikealta, mutta nälkä on kasvanut syödessä, joten tähän en tyydy: heinäkuussa kokeilen vaikeinta tasoa (N1), mikä tarkoittaa, että kanjeja ja sanoja olisi osattava tuplasti enemmän, mikä taas tarkoittaa opiskelua, opiskelua ja opiskelua. Kahden kuukauden mittainen kevätloma alkaakin sopivasti huomenna.

1 kommentti: